Blog

Lees je mee? Ik post op onregelmatige basis via Twitter en LinkedIn blogs die ingaan op ‘over- en ondertoerisme’, toeristische ontwikkeling, erfgoedmarketing en hotelbeleid/Airbnb. Ook deel ik hier mijn ervaringen of schrijf ik over inspirerende vakliteratuur.

Utrecht maakt pas op de plaats met nieuwe hotels

De raad van Utrecht heeft ingestemd met de actualisatie van het hotelbeleid. De huidige planvoorraad voor nieuwe hotels wordt uitgevoerd, wat zorgt voor 1.500-1.800 nieuwe hotelkamers in 2020, 2021 en 2022. Hierna volgt een pas op de plaats. Ruis & Reuring stelde de actualisatie op.

Lees verder

Utrecht met ziel

In ‘Koop zelf een stad‘ uit Frank Heinen in de Volkskrant zijn zorgen over het toenemend toerisme in Utrecht. Hij zou er goed aan hebben gedaan feiten over toerisme in Utrecht te checken, voordat hij zijn beschouwing maakte.

Lees verder

Duimen omhoog voor de stekkerfiets

De e-bike is in Nederland bezig met een razendsnelle opkomst. Toeristische ontwikkeling en maatschappelijke promotie kunnen zorgen voor meer bekendheid en meer gebruik van de nieuwe snelfietsroutes, waar provincies als Gelderland en Utrecht op inzetten.

Lees verder

Meer Duitsers bezoeken onze kastelen

Onderzoek van Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) laat zien dat onze kastelen steeds meer in trek zijn onder buitenlandse bezoekers. De campagne die ik leid vanuit NBTC wordt hierbij als verklaring genoemd. Fantastisch nieuws. Daar zou ik bijna van gaan blozen.

Lees verder

Grijp Kairos bij zijn haarlok

De beleving van tijd lijkt steeds sneller te gaan en we hebben er altijd te weinig van. De tijd glijdt als fijn zand tussen onze vingers door. Pleidooi voor meer Kairos, ofwel meer bevlogen vrijetijd.

Lees verder