Projectoverzicht

Regio Utrecht: bestemming van Utrecht-vibes

Maak een actualisatie van de bestaande strategie voor Visit Utrecht Region. En speel hierbij in op bredere koppelkansen die er zijn vanuit andere maatschappelijke opgaven. Dat was de vraag waarmee Ruis & Reuring van start ging met het penvoerderschap voor een nieuw meerjarenplan.

Samenwerking tussen 30 partners
In Visit Utrecht Region werken 10 regionale en lokale DMO’s (destinatiemarketingbureaus) samen, gefinancierd door de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Stichtse Vecht, Woerden, Montfoort, Oudewater, Houten, Wijk bij Duurstede, Vijfheerenlanden, Bunschoten-Spakenburg, Baarn, Soest, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Bunnik, IJsselstein, Renswoude , Eemnes (19 in totaal) en de provincie Utrecht. Om vervolg te geven aan de Regiostrategie (Inter-)nationaal toerisme Utrecht 2018-2022 is de inhoud geactualiseerd en een nieuw meerjarenplan voor Visit Utrecht Region opgesteld.

Overkoepelende thema’s met nadruk op crossovers
De specifieke verhaallijnen van de afgelopen jaren kennen de nodige beperkingen (bv in content en dynamiek). Bezoekers komen niet alleen voor De Stijl, kastelen of andere verhaallijnen op zichzelf. We brengen daarom de losse verhaallijnen terug tot overkoepelende Utrecht Region-thema’s, namelijk:

I: Utrecht Region heritage
II: Utrecht Region landscapes
III: Utrecht Region vibes

Juist de combinaties tussen de thema’s maken Utrecht Region onderscheidend en aantrekkelijk voor bezoekers. De crossovers zorgen voor een typische Utrecht Region beleving. De verhaallijnen blijven we benutten maar veel meer in een bredere toepassing. De fiets/e-bike en OV (trein en bus) krijgen hierbij op productniveau aandacht en worden integraal gekoppeld binnen heritage, landscapes en vibes. Bovendien krijgt fietsen/e-biken de meeste aandacht als vervoersmiddel (bijvoorbeeld door reistijd in fietsminuten te communiceren).

Co-productie
Het meerjarenplan is in co-productie met tientallen organisaties en gemeenten opgesteld en inmiddels in uitvoering genomen. Inzet is om alle 26 gemeenten van de provincie Utrecht aan boord te krijgen om verder aan slagkracht en budget te winnen.